Overleg Shell aardwarmte-team vindt plaats in Energy Cave

Vandaag vond het maandelijkse overleg van het Shell aardwarmte-team plaats in de Energy Cave. Extra bijzonder omdat de Energy Cave gevestigd is in de voormalige locatie van Shell. De teamleden kregen een rondleiding door de cave en namen een kijkje bij ‘hun’ boortoren van Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energyTNO heeft het Shell laboratorium een compleet nieuwe dimensie gegeven waarbij ondermeer onderzoek gedaan wordt naar nieuwe boortechnieken, warmtewisselaars en casings met op de binnenplaats een operationele boorinstallatie.

Het laatste deel van het overleg werd afgesloten met een creatieve workshop. Energy Cave werkt aan innovatieve communicatiemiddelen met het doel geothermie op een leuke en leerzame manier voor iedereen inzichtelijk te maken. Het team werd uitgedaagd om een museaal object te verzinnen, dat ook echt in de Energy Cave geplaatst zal worden. Het enthousiasme was groot en er ontstonden al snel goede ideeën. De winnende groep met het idee voor Madurowarm ontving de eerste Energy Cave #oorkonde ‘beste idee geothermie experience’ uit handen van Sander Egmond, van. Wij zijn er klaar voor om dit briljante idee samen te realiseren. 

𝙃𝙚𝙩 𝙬𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙞𝙙𝙚𝙚: 𝙈𝙖𝙙𝙪𝙧𝙤𝙬𝙖𝙧𝙢 💡
Een fysieke maquette maken om #geothermie en #warmtenetten inzichtelijk te maken voor een wijk. De bezoeker moet zelf de huizen en de leidingen plaatsen. Nadat alles is aangesloten kan de bezoeker aan een wiel draaien om het water omhoog te pompen. De #energiestromen worden dan gevisualiseerd door gekleurde ledstrips. Er zijn ook al ideeën om dit uit te breiden met seizoensopslag en goed en slecht geïsoleerde huizen. 

Interessant artikel? Deel hem via je favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp