Jongeren op excursie bij de Energy Cave

Woensdag 25 januari kwamen 75 leerlingen uit klas 3 VWO van het Stanislascollege uit Pijnacker op excursie bij de Energy Cave in Rijswijk. Het bezoek was de aftrap van het thema Energietransitie dat komende periode centraal staat bij het vak aardrijkskunde.

De leerlingen werden volledig ondergedompeld in de wereld van energietransitie en geothermie.
Zo konden ze concrete voorbeelden zien zoals het isoleren van je huis, zonnepanelen en warmtepompen en kwamen ze meer te weten over geothermie. Darel Education, een non-profit initiatief om maatschappelijk draagvlak te creëren voor de energietransitie, verzorgde een Masterclass Energietransitie. Bij de Masterclass kregen leerlingen een overzicht van deze complexe uitdaging, de dilemma’s en mogelijke oplossingen. Tot slot brachten de leerlingen een bezoek aan de boortoren van het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy. Een inspirerende dag vol kennis en beleving in de Energy Cave.

Door het organiseren van excursies, gastcolleges en masterclasses voor het primair en voortgezet onderwijs, enthousiasmeert de Energy Cave jongeren voor technische opleidingen.

Meer info? https://www.energycave.nl/educatie/

Interessant artikel? Deel hem via je favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp