Matchmaking Event Warmtetransitie 16.02.23

Matchmaking Event Warmtetransitie

16 februari 2023 | 14.30 – 18.00 uur

De energietransitie versnellen door innovatie? Dat lukt alleen door samenwerking! Daarom brengen we startups, innovatieve bedrijven en investeerders samen in de Energy Cave voor het 1e Matchmaking Event Warmtetransitie.

Ons Matchmaking Event staat in het teken van het versnellen van de energietransitie door innovatie en samenwerking. Centraal staat ontmoeting en kennisdeling tussen start-ups, innovatieve bedrijven en investeerders. Daarnaast is het mogelijk de locatie met al haar faciliteiten te ervaren en te beleven. Keynote speaker Sven Ringelberg vertelt tijdens het event meer over de Nederlandse aardgastransitie en de lessen uit onze geschiedenis voor de huidige energietransitie.

Wilt u uw bedrijf, netwerk of idee laten groeien? Dan is dit event iets voor u! 
We kijken ernaar uit u te verwelkomen.

Energy Cave

Het Matchmaking Event vindt plaats in de Energy Cave, het netwerk- en bezoekerscentrum met het Energy Café als ontmoetingsplek waar de nieuwste inzichten over duurzame (geo)energietechnieken gedeeld worden en verdere business-to-business samenwerkingen ontstaan. Samen realiseren we innovaties, ontwikkelen we nieuwe verdienmodellen en leiden we meer vakmensen op.

Innovatielab RCSG

Het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy (RCSG) van TNO is het innovatielab voor energietransitie. In dit centrum staan diverse onderzoeks- en testopstellingen waar TNO experimenten en onderzoek uitvoert, in samenwerking met start-ups en innovatiebedrijven, en testen faciliteert voor deze bedrijven. Er worden voornamelijk testen uitgevoerd aan efficiënte en kostenbesparende toepassingen voor het gebruik en de opslag van geo-energie. Tijdens het event is het ook mogelijk om een rondleiding door het innovatielab te krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Kadans Science partner

Bedrijfscomplexeigenaar Kadans geeft een verdere presentatie en doorkijk naar de campusplannen en vestigingsmogelijkheden op At The Park – Rijswijk. Alles wat we doen bij Kadans is toegespitst op het stimuleren en ondersteunen van innovatie – de ruimtes die we ontwerpen, de support die we bieden, de community die we bijeenbrengen.

Incubatorprogramma

TNO en EBN zijn samen met Nova Reperta Innovation een initiatief gestart om een incubatorprogramma te starten. De eerste stap zal een feasability-investeringsrapport zijn, om founding partners te vinden. Het programma heeft als doel om geo-energie innovatie start-ups te ontwikkelen naar een eerste product. Daarna investeerders te koppelen aan deze (inter)nationale start-ups en toegang en gebruik van de unieke locatie en testopstellingen in het RCSG te vergoten. De doelstellingen en ambitie van dit programma zullen kort worden uitgelegd.

Canopus Drilling Solutions Geothermal

Canopus is een startend bedrijf met een innovatie die er op gericht is om het boren van geothermie goedkoper te maken. Wij zijn in 2019 gestart en werken sindsdien samen met het RCSG van TNO en verschillende andere bedrijven uit binnen- en buitenland. Sinds juli 2022 hebben wij financiering van InnovationQuarter (vanuit ENERGIIQ) en Shift Invest en zijn sinds december 2022 gehuisvest in At the Park van Kadans in Rijswijk. Tijdens het event vertelt Canopus alles over deze opstartfase, hoe het technologie valideert en hoe het bedrijf inmiddels groeit.

InnovationQuarter (IQ) / ENERGIIQ

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Wij werken aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor deze mooie regio. ENERGIIQ is het investeringsfonds van de Provincie Zuid-Holland en onder management bij IQ. Vanuit dit fonds investeren we in energie-innovatieve start- en scale-ups die de potentie hebben grote impact te maken in de energietransitie. IQ biedt tevens een Investor Readiness Programma aan (waar Canopus ook aan heeft deelgenomen) om de slagingskans van start-ups zoveel mogelijk te vergroten. Hierin wordt gefocussed op het vinden van de juiste product-markt-fit, zodat de marktintroductie en investeringsmogelijkheden versnellen.

Programma

  • 14.30 uur Inloop met koffie & thee, rondleiding door innovatielab RCSG
  • 15.00 uur Welkom in de Energy Cave
  • 15.15 uur Keynote speaker Sven Ringelberg
  • 15.50 uur Praktijk voorbeeld door Canopus, IQ, TNO en Kadans
  • 16.30 uur Pauze
  • 16.40 uur Pitches voor samenwerking; Incubatorprogramma, keten-innovatie, ecosysteem / community
  • 17.15 uur Netwerkborrel
  • 18.00 uur Einde

Dagvoorzitter

Jinny Moe Soe Let – Citymanager Warmte Den Haag e.o. bij Eneco


Matchmaking Event Warmtetransitie

Datum: 16 februari 2023

Tijd: 14.30 – 18.00 uur

Plaats: Energy Cave, Kesslerpark 1, Rijswijk

Doelgroep: Start- en Scale-ups, innovatieve bedrijven en investeerders

Klik hier voor route en parkeermogelijkheden

Interessant artikel? Deel hem via je favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp