TNO / RSCG

Frank van Bergen

Program Manager Geothermal Energy; Energy Storage

‘Een fysieke ontmoetingsplaats zoals de Energy Cave is essentieel voor het samenbrengen van stakeholders voor het uitwisselen van kennis en aangaan van nieuwe klantcontacten.’

Het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy (RCSG) is een instituut van wereldklasse maar heeft een stevige verankering in Nederland en de regio. Het RCSG draagt met de ontwikkeling van innovaties bij aan het versnellen van de energietransitie in Europa, Nederland en Zuid-Holland. Dit is ook een belangrijke taak voor de onderzoeksorganisatie TNO waaronder het RCSG valt. Het ontwikkelen van de innovaties gebeurt samen met lokale en internationale bedrijven vanuit een open en transparante onderzoeksomgeving waarbij communicatie over nut en noodzaak naar een breder publiek essentieel is. De samenwerking met de Energy Cave biedt hiervoor de juiste contacten en kanalen.

Een fysieke ontmoetingsplaats is essentieel voor het samenbrengen van de diverse stakeholders, enerzijds voor het aangaan van nieuwe (klant)contacten voor het RCSG en anderzijds om laagdrempelig kennis uit te dragen over de noodzaak en haalbaarheid van de energietransitie (betrouwbare, veilige en betaalbare levering van duurzame energie). Het RCSG is een van de kernen van de samenwerking rondom de Energy Cave en biedt de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met nieuwe initiatieven en innovaties die te bezichtigen zijn en we daarmee tastbaar maken. Daarnaast is het RCSG een plek waar kennis wordt ontwikkeld met partners en daarmee een praktijk opleidingsplek.

Interessant verhaal? Deel hem via je favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp