Gemeente Rijswijk

Kathy Hogeboom

Manager Economische Zaken en Jeugd & Onderwijs

‘De Energy Cave staat voor samenwerken, versterken en verbinden. Alleen samen bereik je meer, sneller en met betere resultaten. En samen is ook veel leuker!’

We staan als maatschappij en gemeente op dit moment voor een aantal grote uitdagingen: de energietransitie, het tekort aan praktisch opgeleid personeel, juist ook kijkend naar die energietransitie; en de ontwikkeling van een campus ter versterking van het economische vestigingsklimaat in Rijswijk (en de regio). Uitdagingen die we niet alleen kunnen aanvliegen maar moeten aanpakken in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en de publieke sector. Er gebeurt al heel veel rondom het thema energietransitie/geothermie. Het gevaar bestaat dat iedereen vanuit de eigen koker blijft denken & handelen en we daardoor spin-offs laten liggen of we juist dingen langs elkaar heen ontwikkelen. Dat is zonde van alle kennis die daarmee dan ook verloren gaat.

Uit de vele gesprekken met diverse partners die zich met het vraagstuk rondom de energietransitie/geothermie bezig zijn, blijkt dat wij als gemeente niet alleen voor de genoemde uitdagingen staan en dat iedereen wel dezelfde vragen heeft. Het mist nu nog aan een centrale plek waar ontwikkelingen samen komen. De Energy Cave staat in dat opzicht wat mij betreft voor samenwerken, versterken en verbinden. Alleen samen bereik je meer, sneller en met betere resultaten. En samen is ook veel leuker!

Als gemeente dragen we bij met het inzetten van ons grote netwerk, jagen we aan, kunnen we verbinden en lobbyen naar andere publieke partners en thema’s op de regionale (en wellicht ook landelijke) agenda zetten. Ook bieden we letterlijk ruimte om te kunnen ontwikkelen.

Interessant verhaal? Deel hem via je favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp