Gemeente Den Haag

Jeroen Bos

Consulent milieueducatie Voortgezet Onderwijs

‘De energietransitie en geothermie zijn nog nooit zo actueel geweest. Voorlichting geven en leren over deze onderwerpen zijn een must om bewustwording en kennis te vergroten.’

Vanuit Natuur- en milieueducatie (NME) Den Haag is de Energy Cave een belangrijk onderdeel van de Energietransitie-leerlijn die door ons is ontwikkeld. In deze leerlijn, voor de scholen binnen Den Haag, waren wij nog opzoek naar een leeromgeving zoals de Energy Cave. Een plek waar leerlingen in een andere setting dan school kunnen zien en ervaren wat de energietransitie en specifiek geothermie nu allemaal is en inhoudt. Dat binnen de Energy Cave meerdere bedrijven en organisaties betrokken zijn die gespecialiseerd zijn in de energietransitie en het onderwijs, maakt deze plek inspiratievol en zorgt ervoor dat de transitie nog meer aan het voetlicht komt bij een nog grotere doelgroep. Van leerlingen uit het basisonderwijs tot aan de middelbare school en het MBO tot en aan de universiteit. Maar ook bij de inwoners en bedrijven uit de regio. Door op deze manier een grote groep mensen te kunnen bereiken op een fysieke plek heeft voor mij en NME Den Haag een absolute meerwaarde.

Ik geloof in de Energy Cave omdat dit een unieke plek is waar iets te zien en te doen is op het gebied van energietransitie en geothermie wat nog nergens anders in de regio is. Ook is dit het juiste moment in de tijd om deze plek vorm te geven. De energietransitie en geothermie zijn nog nooit zo actueel geweest. Voorlichting geven en leren over deze onderwerpen zijn een must om bewustwording en kennis hieromtrent te vergroten. Verder zit er achter de Energy Cave een gedreven organisatie die weet wat hen te doen staat. Hierdoor geloof ik er echt in dat dit dé locatie in de regio wordt waar de energietransitie en geothermie zichtbaar worden gemaakt voor een brede groep mensen.

Ik draag bij aan de ontwikkeling van de Kennishub. Mijn inzet zal bestaan uit het (mede) ontwikkelen en opzetten van een leeromgeving en excursielocatie voor scholen uit Den Haag. Mijn doel is om een gedegen en didactisch onderbouwd programma neer te zetten dat aansluit op de leerbehoeftes van scholen uit het basis en voortgezet onderwijs en wat helpt om de beleidsdoelen omtrent energietransitie aan het voetlicht te brengen bij het onderwijs.

Interessant verhaal? Deel hem via je favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp